ZIMNÍ SLEVY POKRAČUJÍ - VÍCE NAJDETE V KATEGORII AKCE :-)
Novinka Efekt lupa
 

COUNTRY LIFE Kamut ® 500 g BIO

1 hodnocení
 

Kamut je stará odrůda pšenice, která nebyla v průběhu staletí šlechtěna. Má široké využití v kuchyni. Vyrobíte si z ní celozrnnou mouku nebo ji můžete uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.

Dostupnost Skladem (1 ks)
72 Kč
   
Kód produktu 2741
Značka COUNTRY LIFE
Kategorie Obiloviny
 

Kamut je stará odrůda pšenice, která nebyla v průběhu staletí šlechtěna. Má široké využití v kuchyni. Vyrobíte si z ní celozrnnou mouku nebo ji můžete uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.

Využití:

Celozrnné karbanátky s pickles - vyzkoušejte netradiční recept z Dobrot podzim 2015 (str. 14)
zeleninový pokrm, příloha - uvařenou pšenici kamut můžete nahradit například rýži v rizotu
pomazánka - předem namočenou pšenici kamut umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky

Znovuobjeveným starodávným druhem pšenice je kamut. Pěstuje se jen na několika místech po světě a vždycky je bio. Jedná se o chráněnou značku.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1 384 kJ / 331 kcal
Tuky: 0,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 29,0 g z toho cukry: 2,2 g
Bílkoviny: 26,0 g
Sůl: 0,06 g

zebra-bio  eu-bio

CZ-BIO-001

BIO - produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

VEGAN - neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)

Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: