U NÁS NAJDETE VELKÝ VÝBĚR PŘÍRODNÍCH A BIO CERTIFIKOVANÝCH PARFÉMŮ.

JAK SI BÝT JISTI VÝBĚREM EKOLOGICKÝCH PLENEK?

greenwashing

 

Francie řeší v posledních týdnech kauzu složení a bezpečnosti dětských plenek. Podle zprávy ANSES (francouzský Národní úřad pro zdravotní bezpečnost) a celé řady článků publikovaných ve Francii v různých časopisech jsou teď rodiče trochu ztraceni. Všechny značky dětských plenek hovoří o svých výhodách a o tom jak jsou přírodní a zdravé, ale je to opravdu pravda?
 
Love & Green proto přináší malý přehled týkající o tom, jaká je realita na trhu s ekologickými dětskými plenkami.
 
Pokud chcete pro své miminko ekologické dětské plenky, máme pro Vás seznam otázek, které je dobré si položit:
 
Z čeho se skládá vrstva plenky, která je v kontaktu s pokožkou miminka?
U Love & Green je vrstva, která je v kontaktu s pokožkou miminka 100% přírodního původu (z kukuřičného škrobu a třtinového cukru)!
Mnoho dětských plenek, které se nazývají ekologické mají vrstvu, která je v kontaktu s pokožkou miminka plastovou (z polypropylenu)! Obvykle je to tak, že pokud značka jasně nedeklaruje z čeho tato vrstva je tak je to proto, že je plastová! Proto se na to neváhejte zeptat!
 
❓  Jakému logu můžete důvěřovat?
Existují certifikace kvality, které umožňují jasnější orientaci na thu s dětskými plenkami a tím i lepší výběr: Ecolabel, FSC®, TCF, Vincotte nebo také Nordic Swan jsou certifikace používané pro ekologické plenky. Love & Green má certifikaci Ecolabel (ekologický přístup), FSC (celulóza pocházející z lesů spravovaných udržitelným způsobem) a TCF (bělené bez chlóru a bez residuí chlóru).
Pozor, mnoho značek, které se prohlašují za BIO, ekologické nebo také eco-friendly bez jakéhokoliv reálného podkladu, kterým by tato prohlášení doložili. Značka, která nemá žádnou certifikaci není reálně vázána dodržovat pravidla.
 
Je značka transparentní? Opravdu víte, z čeho se dětská plenka skládá? Je na obalu uveden seznam látek, které plenka obsahuje?
Jasný a kompletní seznam látek musí být uveden na balení dětských plenek, aby rodiče byli dobře informováni o tom, jaké plenky kupují. Love & Green již přes rok uvádí na obalu kompletní seznam látek, které naše plenky obsahují a jsme v tomto ohledu jediní. S Love & Green tak přesně víte co dáváte na pokožku svého miminka.
Pozor, některé značka říkají, že jsou transparentní, ale seznam látek neuvádějí jasný a kompletní! Proto zůstávají pochybnosti o tom, jaké látky obsahují určité části plenky zvláště pak vrstva, která je v kontaktu s pokožkou miminka. Často bývají pro tuto část používány plastové fólie.
 
Přidala značka úmyslně do plenky zbytečné syntetické látky?
Plenka musí být především funkční a musí respektovat pokožku miminka. Toto jsou parametry, které jsou pro Love & Green velmi důležité. Proto v našich plenkách nenajdete žádné syntetické látky! Nabízíme bílou plenku (mimo logo a pásky pro upravení plenky), bez přidané parfemace a tělových mlék tzv. lotionů.
Pozor mnoho značek, které si říkají « green » přidávají do ne zrovna ekologických plenek syntetické látky: mohou to být plenky s různými potisky zvířatek apod., s barvivy, s indikátory vlhkosti, bělené deriváty chlóru...
 
Provádí značka opakované a pravidelné testy toxicity u finálních výrobků?
Love & Green testuje plenky na více než 250 látek a zavazuje se výsledky testů publikovat každé 3 měsíce na svých webových stránkách. Značka Love & Green jako jediná publikuje takové množství testů a jako jediná má výsledky, které povrzují, že není přítomna žádná nežádoucí látka.
Mnoho značek nepublikuje své testy, protože to není povinné. Jsou značky, které si říkají zdravé a bez obsahu endokrinních disruptorů, ale publikují testy, při kterých byl zjištěn obsah nežádoucích látek. Proto je dobré si výsledky těchto testů řádek po řádku dobře pročíst (????) !
 
Love & Green existuje od roku 2011 a má stále stejou filozofii a to boj proti masivnímu používání plastů a petrochemie. A můžete počítat s tím, že nepřestane a bude Vám  ( a to opravdu ???? )  nabízet zdravé a stále více přírodní výrobky!