U NÁS NAJDETE VELKÝ VÝBĚR PŘÍRODNÍCH A BIO CERTIFIKOVANÝCH PARFÉMŮ.

LETNÍ SERIÁL - CO NA DOVOLENOU 2. díl - Péče o vlasy

Další díl našeho seriálu o tom co si vzít s sebou na dovolenou se zaměří na péči o vlasy, která je důležitá zejména chystáme-li se k moři.

Pobyt na sluníčku, kdy jsou vlasy vystaveny intezivnímu slunečnímu záření v kombinaci ať už s chlorovanou vodou v bazénu nebo se slanou mořskou vodou a k tomu suchý vítr a písek jsou pro vlasy větší zátěží než na jakou jsou běžně zvyklé. Vedle těchto vlivů také vlasy každý den po koupání v moři myjeme, abychom odstranili sůl. To vše způsobuje, že dochází k větší zátěži vlasů a tak se mohou rychleji vysušit, ztratit hustotu a lesk. Proto je dobré Vašim vlasům dopřát patřičnou péči, aby byly chráněné, dostatečně vyživené a hydratované a zachovaly si přirozenost a lesk. Jaký šampon tedy zvolit? Určitě zvolte kvalitu. Běžné šampony obsahují látky jako silikony, které vytvářejí na povrchu vlasu a pokožky hlavy nepropustnou vrstvu. Ta se po čase začíná odlupovat a tak máme pocit, že máme lupy i když tomu ve skutečnosti tak není. Přírodní a Bio certifikované přípravky tyto látky neobsahují. Na dovolenou, kdy si vlasy myjeme každý den je tedy vhodný šampon pro časté mytí s vyživujícími a hydratačními účinky, jemnou texturou a vyváženým pH, který se bude dobře nanášet a snadno oplachovat. Správná výživa a hydratace vlasů je nejlepší ochranou a prevencí před jejich poškozením. Další věcí, která se vlasů sice příliš netýká, ale když se balíme na dovolenou tak je pro nás důležitá je i praktické balení šamponu.  

Po omytí vlasů je pak vhodné nanést a ponechat několik minut než jej opláchneme kondicionér, který může působit i jako vyživující maska. Vlasy zregeneruje, dodá potřebné živiny a hydrataci. Vlasy si tak zachovají zdravý vzhled, snadno se rozčesávají a vypadají přirozeně a mají krásný lesk.