U NÁS NAJDETE VELKÝ VÝBĚR PŘÍRODNÍCH A BIO CERTIFIKOVANÝCH PARFÉMŮ.

LETNÍ SERIÁL - CO NA DOVOLENOU 1. díl - Opalování

Opalování a opalovací přípravky

Pokud se chystáte na dovolenou ať už k moři nebo jinam k vodě nebo i do hor je důležité nepodcenit ochranu pokožky. Zvlášť v dnešní době může být vysoká intenzita slunečního záření jak v tradičních přímořských letoviscích tak i v zeměpisných šířkách, kde bychom to ještě před pár lety nečekali.

V prvé řadě bychom měli dodržovat známá pravidla tj. používat pokrývku hlavy. To je důležité zejména u malých dětí a u lidí citlivých na pobyt na sluníčku. Chráníme se tak proti úpalu a úžehu. Další prevencí je dostatečný přísun tekutin nejlépe čisté vody bez sladkých přísad. Pobyt na slunci bychom měli omezit v době, kdy je záření nejintenzivnější tedy mezi polednem a čtvrtou hodinou odpoledne.

A konečně samotná ochrana pokožky tedy použití opalovacích přípravků. Ideální jsou přípravky s ochranným faktorem 50 a 30. Značka Acorelle vyvinula opalovací řadu pro péči o tělo i obličej a nejdete zde i opalovací krém pro miminka. Opalovací spreje mají lehkou texturu, snadno se aplikují a roztírají a nezanechávají nepříjemný bílý film. V nabídce je i tělový olej s olejem Karanja, který má lehký nádech do zlatohněda takže Vaše pokožka dostane lehkou zlatavou barvu. Na obličej je pak vhodný balzám. 

Vychytávkou této řady je plážový tělový sprej s lehkou vanilkovou vůní, který je vhodný i při slunění, protože je bez fotosenzitivních látek.

A nakonec péče po slunění, i ta je velmi důležitá, protože při vystavení pokožky intenzivnímu slunění dochází k jejímu vysušování, což může vést k rychlejšímu projevům stárnutí. Proto po slunění je dobré pokožku vždy vyživit nejlépe přípravky s hydratačním účinkem. Vhodný je Acorelle fluid po opalování s obsahem květové vody máty s osvěžujícími účinky a kokosového oleje s vynikajícími hydratačními vlastnostmi.

Značka Acorelle nezapomněla ani na ty nejmenší a jako novinku letos uvedla na trh opalovací krém pro miminka na obličej i tělo s ochranným faktorem 50+. Krém je vhodný pro miminka od 3 měsíců a pro děti až do věku 3 let. I tak se ovšem nedoporučuje vystavovat ty nejmenší slunečnímu záření. Opět je na místě dodržovat základní pravidla a navíc nezapomínat, že sluníčko opaluje i když jste ve stínu.

Celá opalovací řada neobsahuje nanočástice, chemické filtry a je bez zinku.