U NÁS NAJDETE VELKÝ VÝBĚR PŘÍRODNÍCH A BIO CERTIFIKOVANÝCH PARFÉMŮ.

OLEJ KARANJA

Rostlinné oleje jsou zdrojem mnoha vitaminů, nenasycených mastných kyselin a dalších látek, které jsou velmi prospěšné pro naši pokožku. Stejně tak tomu je u rostlinného oleje karanja. Tento zázračný olej zlatavé barvy pochází přímo z Indie, kde se získává lisováním za studena z ořechů stromu Kaledy lisé (Pongamia pinnata), který je v ayurvédské medicíně považován za léčivý. Karanja má mnoho vynikajících účinků přes hydratační, vyživující, cikatrizační - urychlující vymizení jizev na pokožce, emoliační resp. změkčující či antimikrobiální tj. působící proti mikroorganismům - bakteriím, virům, houbám a parazitům.


Vedle těchto skvělých vlastností má olej karanja ještě jednu a to, že chrání pokožku před nežádoucími vlivy při slunění a působí proti předčasnému stárnutí pokožky. V podstatě se dá říci, že je přírodní ochranou proti sluníčku. Dá se aplikovat na pokožku nebo na vlasy jako přírodní ochrana při opalování a nejen to, dokonce i opálení prodlouží a dodá Vaší pleti krásnou zlatavou barvu.


Díky vysokému obsahu flavonoidů má olej karanja schopnosti absorbovat část UV paprsků, které jsou příčinou spálení pokožky při slunění a také stárnutí pleti. Podle laboratorních studií může olej karanja poskytovat ochranu před sluncem až do SPF 20. Jinými slovy se dá říci, že samotný olej filtruje až 95% paprsků UVB.
Jak již bylo řečeno, rostlinné oleje jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny a nejinak tomu je i u oleje karanja, který má vysoký obsah omega 6 posilující hydrolipidní film pokožky a napomáhající udržovat její elasticitu.


Karanja olej je ideální jako anti-age péče pro zralou pleť a lze ho použít i na pigmentové skvrny. Stejně tak je výborný i pro problematickou pleť a to díky svým již zmíněným antimikrobiálním vlastnostem. Nedoporučuje se používat ho čistý i když je velmi vyživující a obsahuje velmi účinné aktivní složky pokud je aplikován čistý může pokožku naopak oslabit. Proto se vhodné kombinovat ho s dalšími složkami například rostlinnými oleji. Vynikající je například kombinace od značky Acorelle s patentovaným komplexem AOA působícím proti volným radikálům.