U NÁS NAJDETE VELKÝ VÝBĚR PŘÍRODNÍCH A BIO CERTIFIKOVANÝCH PARFÉMŮ.

PODPOŘTE MAROCKÉ ŽENY I VY - Jak to dělá Argandia? A co můžete udělat vy?

BIO a FAIRTRADE: silné hodnoty naší společnosti, které rádi bráníme.


ARGANDIA je přímým dovozcem a byla jednou z prvních společností, která vytvořila odvětví spojené s Arganem a certifikovaným fairtradem v Maroku.
Podílení se na férovém obchodu je pro nás nutností a díky ESR (Equitable Solidaire Responsable – Solidární a odpovědný férový obchod), kterou jsme vytvořili je dnes 74 vesnic v oblasti Indouzal, která se nachází v marockém pohoří Anti Atlas v nadmořské výšce 1200 metrů, a která využívá prodeje sklizně arganu za cenu o 10% vyšší než je běžná cena na trhu.
Navíc výkup sklizně v zapadlých vesničkách umožňuje vesničankám zlepšit jejich situaci prodejem plodů z jejich sklizně a to nepřímo pomáhá bojovat proti odlesňování arganových stromů, jejichž dřevo se používá na topení.

ARGANDIA se podílí na solidární ekonomice v Maroku tím, že 1% z celkového nakoupeného objemu investuje zpět do podpory místních.
V roce 2010 jsme financovali školní jídelnu ve vesnici, která má nejvíce obyvatel, byla zakoupena trouba, plynový sporák, nádobí a hrnce. Byly financovány práce pro přivedení vody do budovy, kde školní jídelna sídlí a také nákup základní potravin pro přípravu jídel. Škola má 95 žáků a 3 učitele.

Podílíme se na pomoci odlehlým družstvům uprostřed venkova:
- technickou podporou,
- dohledem na certifikáty BIO a FAIRTRADU,
- zasvěcením do logistiky exportu.

V roce 2011 bylo vesničanům nabídnuto 5000 olivovníků pro diversifikaci kultivace v horách a také ve vztahu k příjmům. Byl nainstalován systém pro ochranu životního prostředí a také systém pro ochranu domu pro ženy z vesnice Imtalat, který je místem pro zpracovávání plodů. Tento dům byl rovněž patřičně vybaven.
V roce 2012 jsme mohli financovat nákup 50 ovcí a potravy pro ně. Ovce byly dány ženám, které zpracovávají arganové plody ve vesnici Tazghilite.
Od roku 2012 proběhlo mnoho dalších projektů na podporu žen. Rádi Vás o nich budeme postupně informovat.

Pokud si tedy zakoupíte výrobek ARGANDIA podílíte se tím přímo na projektu zlepšení životních podmínek těchto žen.