U NÁS NAJDETE VELKÝ VÝBĚR PŘÍRODNÍCH A BIO CERTIFIKOVANÝCH PARFÉMŮ.

JAK SI VYBRAT SVŮJ PŘÍRODNÍ A BIO DEODORANT?

Patří používání bio a přírodních produktů do Vaší každodenní rutiny? Pokud ne, existuje alespoň jeden krok, kterému se nedá uniknout: přírodní BIO certifikovaný deodorant, který bude hýčkat Vaše podpaží a pečovat o Vaše tělo. Ale je těžké si vybrat ten správný přírodní deodorant, který Vám bude nejlépe vyhovovat! Proto Vám Acorelle nyní osvětlí trochu více o deodorantech, jejich přírodním složení a různé formáty.

Co byste tedy měli vědět? Deodorant nezabraňuje pocení!

Pocení je přirozený proces, který pomáhá tělu, kromě jiného, odstraňovat toxiny, které hromadí a regulovat teplotu. Je to základní mechanismus pro správné fungování organismu a jeho udržení v harmonii. Také je důležité rozlišovat mezi deodorantem a antiperspirantem.

Antiperspirant bude z velké části složen z aktivních látek jako aluminiové soli nebo chlorohydrátu hliníku, které blokují pocení ucpáním pórů potních žláz, uvolňující pot. Deodorant snižuje růst bakterií odpovědných za nepříjemné pachy a absorbuje vlhkost, aniž by „ucpával“ póry pokožky. Pro Vaše zdraví doporučujeme upřednostňovat tradiční deodoranty vyrobené na bázi přírodních ingrediencí. 

Alternativa: Přírodní ingredience, které respektují Vaši pokožku 

Ve složeních deodorantů se seznam dráždivých nebo podezřelých toxických složek rozrostl pouze za posledních několik let: hydrochloridy hliníku, syntetické vonné látky, alkohol a parabeny. Velké množství přísad, za kterými se skrývají potenciální alergeny a endokrinní disruptory.  

Ale žádnou paniku, existují alternativy! Přírodní deodoranty BIO certifikované jsou Vašimi nejlepšími spojenci a jsou stejně účinné jako konvenční deodoranty! Existují složky přírodního původu, které schopnost ovlivňovat pocení, ale které?  

  • Inovativní složky: Křemelina a čisté kovové stříbro

Důležité aktivní složky nové řady deodorantů Acorelle jsou křemelina, která se skládá z fosilizovaných křemičitých mikroporézních kosterních zbytků vodních řas, známých jako rozsivky. Díky své mikroporézní struktuře rychle absorbuje pot a snižuje tělesný pach. Rozlučte se s páchnoucími bakteriemi pomocí stříbra, které při kontaktu s pokožkou přechází do své iontové formy Ag + a působí na bakterie ničením jejich DNA. Umožňuje tak účinně omezit zápach.

  • Základní přísady: Jedlá soda a kukuřičný škrob

A když se Vás zeptáme, jaký je výsledek chemické reakce mezi vodou, křídou, solí a oxidem uhličitým? Jedlá soda, samozřejmě!

Jedná se o biologicky odbouratelnou účinnou látku, která se vždy používala, mimo jiné pro své dezodorační vlastnosti, neutralizuje nepříjemný zápach a snižuje pocení. U nejcitlivějších typů pleti může být někdy trochu dráždivá, ale když je prášek jemný, lépe se snáší a absorbuje veškerou vlhkost, která mu stojí v cestě!

Kukuřičný škrob je oceňován pro svou přirozenou schopnost matovat pokožku, zjemňovat ji a zanechává její povrch suchý.

  • Purifikační složky: Éterické oleje a květové vody

Květové vody tužebníku jilmového a máty peprné jsou složky, které dodávají osvěžující, purifikační a adstringentní účinky. Často se používají v BIO a přírodních deodorantech. Palmarosa, máta, citron, levandule ... éterické oleje jsou přidávány, aby regulovaly pot a dodaly vůni. Důležité ale je dávat u éterických olejů pozor, měly by být dávkovány opatrně, protože mohou obsahovat dráždivé alergeny, nedoporučují se těhotným a kojícím ženám.

V Acorelle mysleli na všechno, nové deodoranty jsou složeny z nedráždivých vůní přírodního původu bez alergenů (ze seznamu 26 alergenů upravovaných předpisy). Ideální pro citlivou pokožku, že?

Kokosový olej, bambucké máslo, bisabolol, extrakt ze zeleného čaje, slunečnicový olej, heřmánková květová voda ...

Stále větší množství složek přírodního původu tvoří přírodní a BIO deodoranty a nabízí účinnost srovnatelnou s konvenčními. Kromě toho, že jsou účinné, tyto BIO deodoranty respektují naše tělo a naše životní prostředí!

BIO DEODORANT DOBŘE, ALE JAKÝ?

Roll-on, tuhý, ve spreji nebo v kelímku, s nebo bez jedlé sody, s nebo bez kamence, není jednoduché si vybrat, ale my Vám pomůžeme.

PRO CITLIVOU PLEŤ – DEODORANTY BIO ROLL-ON – PRAKTICKÉ A EKOLOGICKÉ (NÁHRADNÍ NÁPŇ).

BOHATÉ NA JEDLOU SODU – TUHÉ DEODORANTY BIO S ÚČINNOSTÍ 24h!

Acorelle_deodoranty_bio_roll_on_banner

Zdroj: acorelle.fr