U NÁS NAJDETE VELKÝ VÝBĚR PŘÍRODNÍCH A BIO CERTIFIKOVANÝCH PARFÉMŮ.

GLYDE - přírodní kondomy

Čistě rostlinné veganské kondomy Glyde jsou vyrobeny z přírodního latexu s přídavkem barviv, vůní a příchutí získaných z ovoce. Kromě kvality nabízejí tyto prezervativy pohodlí a příjemné použití, jsou totiž tenké (0,062 mm), a navíc si můžete vybrat ze čtyř různých velikostí.

Australská firma Glyde vyrábí kondomy speciální technologií, kdy je kondom mimořádně tenký, a přesto vás dokáže spolehlivě ochránit. Navíc, na rozdíl od bežných prezervativů při výrobě nepoužívá mléčnou bílkovinu kaisen, která je v tomto případě nahrazena výtažky z bodláku, takže jsou kondomy 100% veganské. I použitá barviva, příchutě a parfemace jsou na čistě přírodním rostlinném základě, získávají se z ovoce a zeleniny a jsou v potravinářské kvalitě. Nemusíte tak mít obavy z podráždění či alergické reakce.

Další důvody proč používat kondomy Glyde:

Kondomy Glyde NEobsahují:
(na rozdíl od běžných kondomů)

  • parabeny - parabeny jsou chemické konzervanty, které sa přidávají do kosmetických a farmaceutických přípravků pro zamezení vzniku bakterií. Riziko vzniku rakoviny spojené s parabeny je sice malé, ale při každodenním používání množství kosmetiky s obsahem parabenů riziko zdravotních problémů narůstá. Problémy se mohou projevit až po mnoha letech. ​
  • ​glycerin - glycerin je bezbarvá tekutina bez zápachu, sladké chuti. Používaní glycerinu může způsobovat kvasinkové infekce, protože obsahuje kukr, který mění pH ve vagíně a podporuje tvorbu kvasinek. ​
  • benzokain – je lokální anestetiku, které se v kondomech používá na oddálení vyvrcholení u můžů. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří například dlouhotrvající necitlivost (až několik dní, začervenání kůže nebo svědění). ​
  • termoaktivní látky - ochladzovače a zahřívače
  • spermicidy - nonoxynol-9 je typ čistícího prostředku, který se jako spermicid používá nejčastěji. Zabíjí spermie a patogeny sexuálně přenosných chorob tím, že narušuje jejich buňkové stěny. Díky tomuto je nonoxynol-9 sice efektivní, ale také nebezpečný, protože mimo spermií a patogenů působí i na kožní buňky ve vagíně, či na krčku dělohy, kde může způsobit záněty. Poškozené vnitřní prostředí také může zvyšovat riziko přenosu chorob, které potom můžete i přenášet.

  • chemická barviva
  • chemická aromata​​
  • zinek-N-dietylditiokarbamát zinku
  • zinek-N-dibutylditiokarbamát
  • formaldehyd
  • mastek

 

Ekologie, etika, férovost

Fair trade a odpovědnost vůči přírodě

Zajímáte se o to, za jakých podmínek byly věci, které používáte vyrobené?
Firma Glyde Health se již od svého počátku v roce 1990 zajímala nejen o zdraví, ale i férovost vůči lidem, zvířatům a přírodě. Proto je přirozené, že spolupracuje s dodavateli, kteří dbají na udržitelnost výroby a dobré pracovní podmínky svých zaměstnanců.
Základní materiály použité na výrobu kondomů jsou fair trade. Suroviny, z nichž jsou kondomy vyrobeny nejsou geneticky modifikované a jsou získány z kaučukovníků rostoucích na udržitelných plantážích v Malajsii.
Plantáže byly vybudovány v letech po 1905 a jejich plocha se od té doby nijak nerozšiřovala. Na těchto plantážích se pěstuje udržitelně a přírodně, a i proto je možné hovořit o BIO produkci, i když certifikát tyto kondomy nemají. Místo kácení lesa a rozšiřování polí jsou ze stromů po skončení svého životního cyklu odebrané řízky, které se zasadí na místě původních stromů, aby se kvalita latexu zachovala.
Glyde myslí i na balení a proto je krabička z recyklovaného papíru, bez zbytečné plastové fólie.

"Glyde spolupracuje s dodavateli, kteří dbají na udržitelnost výroby a dobré pracovní podmínky svých zaměstnanců."
"Kaučukové plantáže byly vybudovány v letech po 1905 a jejich plocha se od té doby nijak nerozšiřovala."


Prevence sexuálně přenosných nemocí

Jako každá uvědomělá firma, i Glyde Health se zajímá o problematiku spojenou s jejich produktem, v tomto případě sexuálně přenosné nemoci.
Glyde aktivně podporuje prevenci proti sexuálně přenosným nemocem například skrz "balíčky bezpečného sexu" pro australské ministerstvo zdravotnictví, přes různé nevládní organizace až po různé programy boje proti AIDS po celém světě.